sunnuntai 14. huhtikuuta 2019

Kirje vanhemmille, jotka eivät hyväksy transsukupuolisuutta

Netissä tuli vastaan sydäntä särkevä kirje, jonka oregolainen trans-maskuliini Michea B on kirjoittanut vanhemmille, jotka eivät hyväksy lapsensa transsukupuolisuutta. Käänsin siitä osan tähän:
"Rakkaat anti-trans-vanhemmat, jotka väitätte, että lapsenne "lakkasi olemasta transsukupuolinen", koska ette tukenut sitä / saitte heidät ajattelemaan toisin:    Lapsesi on todennäköisesti vielä transsukupuolinen, mutta hän on oppinut, että sinuun ei voi luottaa, ja että valehteleminen on turvallisempaa kuin totuuden kertominen.
Sukupuoli ei ole tarttuva, lapsesi ei ”muutu transsukupuoliseksi” olemalla muiden trans-ihmisten kanssa tai etsimällä tietoa sukupuolesta verkossa. Jotkut lapset voivat ymmärtää, että eivät ole transsukupuolisia, ja heidän tulisi antaa kyseenalaistaa sukupuolensa. Se on terveellinen vaihtoehto, toisin kuin se, että pakottaa heidät hyväksymään vanhemman näkemyksen siitä, mitä heidän pitäisi olla.
Lapsesi tarkkailee sinua, ja hän oppii, kuinka ehdollinen rakkautesi on. Hän muistaa kivun, vaikka hän piiloutuisi hymyn taakse ja kertoisi, että hän ei enää ole transsukupuolinen."
Rakkaat vanhemmat. Ymmärrän, että teitä pelottaa, jos lapsenne ilmaisee jollain tavalla toista tai muuta sukupuolta, kuin hänen biologiansa määrittää. Asia on hämmentävä ja pelottava. Ymmärrän, että haluatte suojella lastanne pelottavilta asioilta ja ohjata hänet oikeaan suuntaan.

Viestini teille on, että olkaa rohkeita. Luottakaa lapseenne. Hän ei "saa tartuntaa transsukupuolisuudesta" tutkimalla asiaa youtubesta ja instagramista. Antakaa hänen tutkia asiaa, antakaa hänen kokeilla, miltä tuntuu olla toista sukupuolta. Hän kyllä huomaa nopeasti, jos hän ei olekaan transsukupuolinen. Kyse on niin merkittävästä ja syvällisestä identiteetistä, että sitä ei voi feikata.

Antakaa hänelle tukenne, kertokaa, että rakastatte häntä, ja että hänen sukupuolellaan ei ole teille väliä. Koska sillä ei pitäisi olla mitään väliä. Jos lapsen sukupuolella on teille väliä, rakkautenne on ehdollista, ja se on vahingollista lapselle. Lasta on rakastettava ehdoitta, jotta hänestä kasvaa ehjä aikuinen.

Olkaa rohkeita ja rakastakaa.

1 kommentti:

Kommentoi harkiten, kiitos!