torstai 9. toukokuuta 2019

Vetoomus vanhemmille

Jatkan hieman samasta aiheesta, kuin edellisessä tekstissäni. Aito avioliitto ry:n sivuilla on lomake, jolla vanhemmat voivat pyytää vakaumuksensa mukaista "neutraalia seksuaalikasvatusta" lapsilleen koulussa. Vakaumus on kuvattu sanoilla "perinteinen perhe- ja sukupuolikäsitys". Sukupuolen moninaisuudesta opettaminen ja sukupuolineutraalin sanaston käyttäminen silloin, kun se on sopivaa, edistää sukupuolten tasa-arvoa. Koulut ovat sitoutuneet tasa-arvolain noudattamiseen opetussuunnitelmissaan. (Lue aiheesta tarkemmin edellisestä postauksestani.) 

Monessa ruotsalaiskoulussa ja -päiväkodissa noudatetaan sukupuolineutraalia opetustapaa. Tässä artikkelissa kuvataan hieman sen vaikutuksia. Näissä kouluissa olevat lapset eivät esimerkiksi osoita voimakasta saman sukupuolen suosimista leikkikaverina. He tekevät vähemmän sukupuolistereotypioihin perustuvia oletuksia. Silti tutkijat eivät huomanneet mitään vaikutusta lasten taipumuksiin huomata muiden sukupuolta (=he eivät ole hämmentyneitä sukupuolista).

Yhdysvalloissa ja Iso-Britanniassa on selkeästi huomattavissa askel taaksepäin sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksissa ja yleisessä ilmapiirissä heitä kohtaan. Näissä maissa tilanne on jo lähtökohtaisesti ollut Pohjoismaita huonompi, ja se siis edelleen huononee. Yhdysvalloissa on astunut voimaan laki, jolla transsukupuolisten oikeus liittyä armeijaan kielletään. Trump aikoo myös heikentää transsukupuolisten oikeuksia terveydenhoitoon. Times julkaisee transfobisia artikkeleita Iso-Britanniassa. Trans-hoitoihin jonotetaan vuosia. Transsukupuoliset kohtaavat paitsi henkistä, myös ruumiillista väkivaltaa ja heitä jopa murhataan.

Olen huomannut vähän samaa tapahtuneen myös täällä Suomessa. Paljon lievempänä tosin, onneksi, mutta kuitenkin. Julkaiseepa mikä tahansa lehti tai media jotain transsukupuolisiin liittyvää, sinne kirjoitetaan ymmärtämättömiä, halveksuvia, paheksuvia, jopa suoranaisesti vihaavia kommentteja. Tämä on sitä lievintä. Pahempaa on se, että esimerkiksi Oriveden kunnan valtuutetut vaativat sukupuolen moninaisuudesta opettamisen lopettamista kouluissa. Seurakuntalainen -lehdessä julkaistaan "asiantuntijoiden" artikkeleita siitä, miten sukupuolen moninaisuus hämmentää lapsia ja miten "gender-ideologia" häivyttää sukupuolet ja heikentää naisten oikeuksia. Monet vanhemmat ovat samaa mieltä ja kirjoittavat hanakasti mielipiteensä julki, vedoten näihin "asiantuntijoihin" ja "terveeseen maalaisjärkeen".

Tällainen ilmapiiri on vastoin kaikkea, mitä meille opetetaan tasa-arvosta ja ihmisten kunnioittamisesta. Etenkin Seurakuntalainen -lehdeltä odottaisi lähimmäisenrakkautta eikä vihanlietsontaa.

Vanhemmat: tasa-arvoiset ihmisoikeudet koskevat myös lapsia. Lapset eivät ole teidän omaisuuttanne. Lapsille opetetaan tasa-arvoa ja ihmisten kunnioitusta koulussa, vaikka te ette opettaisi sitä heille kotona. Jos lapsenne on hämmentynyt, se ei johdu koulun opetuksesta, vaan teidän vanhempien hämmentävästä käytöksestä. Lopettakaa ihmisryhmien syrjiminen ja haukkuminen. Lopettakaa lasten "suojelu" asialliselta tiedolta. Antakaa lasten olla lapsia - luonnostaan tiedonjanoisia ja tasapuolisia toisiaan kohtaan. Oletteko nähneet sen videon, jossa lapsille annetaan tehtävä kerätä pallot astioihin, ja heidät palkitaan eriarvoisesti? Pojat saavat enemmän karkkia palkaksi kuin tytöt. Lapset pitävät sitä epäreiluna, koska kaikki osallistuivat työhön, ja he jakavat karkit keskenään tasan.

Ei anneta saman tapahtua täällä Suomessa, mitä maailmalla tapahtuu. Pidetään huolta ihmisoikeuksista. Jaetaan karkit tasan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi harkiten, kiitos!