torstai 30. toukokuuta 2019

Transteinin selviytymisopas


Tilasin kuvassa näkyvän kirjan Amazonilta. Kirja on omistettu Chrissi L. Bentleylle, joka teki itsemurhan huhtikuussa 2018. Hän perusti Trans Teen Survival Guide Tumblr blogin. Kirjan tekijät Owl ja Fox Fisher ovat mm. trans-aktivisteja ja elokuvantekijöitä. He ovatkin minulle tuttuja Twitterin kautta, jossa olen törmännyt projektiin nimeltä My Genderation.

Kirja on suunnattu lähinnä transteinille, kuten nimestäkin voi päätellä, mutta koin sen lukemisen olevan hyödyllistä myös transihmisen läheiselle.

Kirjassa on paljon käytännön vinkkejä esimerkiksi dysforian lieventämiseen ja pukeutumiseen, sekä hoitoihin valmistautumiseen. Kirjan sävy on positiivinen ja rohkaiseva. Kirjan kuluessa toistetaan moneen kertaan, että mitään sellaista ei pidä tehdä, joka ei tunnu omalta. Ei pidä edetä hoitoihin, jos ei halua. Voi hyväksyä vartalonsa sellaisena kuin se on, tai voi hakeutua leikkauksiin, jos eläminen omassa vartalossa tuntuu kestämättömältä.

Kuvitus on pääasiassa Fox Fisherin käsialaa. Osa kuvituksesta on piirretty sarjakuvan muotoon, ja niiden takana on Sophie Labelle / Assigned Male Comics. Sarjakuvat ovat mainioita kiteytyksiä transsukupuolisiin usein liitetyistä ennakkoluuloista.

Kirjassa on paljon transnuorten omia kirjoituksia aiheista. Pidän sitä tärkeänä. Kirja on transsukupuolisten kirjoittama rohkaiseva ja voimaannuttava opas transteineille ja kaikille, jotka ovat aiheesta kiinnostuneita. Lämmin suositus!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi harkiten, kiitos!