keskiviikko 18. syyskuuta 2019

Koulutusta luvassa

Poimintoja viimeaikaisista gender-ideologiaa ja sukupuoli-ideologiaa käsittelevistä kirjoituksista:

Sanomalehti Pohjalaisen Tekstaten -palstalla 11.9.2019 (Ihan suora lainaus kirjoitusvirheineen):
"Genre-ideologian (sukupuolten moninaisuus) läpiajoon sopivaa myrkkyä on onnistuttu viemään perustuslakiin. Sen avulla saatetaan jossain vaiheessa pyrkiä kieltämään kirkolta oikeus ainakin Raamatun mukaiseen miehen ja naisen avioliittoon vihkimiseen ellei poistamaan oikeus kokonaan."

Sanomalehti Itä-Savo 20.6.2019 Lukijalta:
"Pitää tietenkin paikkansa, että kirkon sanoma on tarkoitettu jokaiselle, sukupuolisesta suuntautumisesta riippumatta. Tästä huolimatta ei voida sivuuttaa sitä tosiasiaa, että Setan järjestämän Pride-kulkueen taustalla vaikuttaa gender-ideologia, joka on selkeästi vastoin Raamatun, Kristuksen kirkon yhteisen Tradition ja oman kirkkomme opetusta ihmisestä, avioliitosta ja seksuaalietiikasta."

Juha Ahvio 9.3.2018 Patmos-lähetyssäätiön blogissa:
"Tosiasiahan on se, että gender-ideologian takana on massiivinen ja valtavalla rahalla rakennettu suoranainen transgenderteollisuus. Gender-ideologia, transgenderismi ja näiden äkillinen ilmaantuminen kaiken yhteiskunnallisen keskustelun, toiminnan ja lainsäädännön keskiöön länsimaissa on keinotekoisesti rakennettu ilmiö. Erittäin ongelmalliseksi tämän kaiken tekee osaltaan sekin, että gender-ideologia on uskomusjärjestelmänä sisäisesti ristiriitainen ja loogisjärjelliseltä kannalta tarkasteltuna täysin kestämätön."

Professori Tapio Puolimatka blogissaan 27.4.2019:
"Sukupuoli-ideologiaa edistävän liikkeen valtapyrkimyksiä on vaikea tunnistaa ja vastustaa, koska se toimii instituutioiden sisällä, vetoaa suvaitsevuuteen ja ihmisoikeuksiin. Se käyttää pehmeitä, organisaatioiden sisällä eteneviä, epämuodollisia strategioita. Näillä menetelmillä se on onnistunut muuttamaan suurten maailmanorganisaatioiden johtavia periaatteita ja tavoitteita oman ideologiansa suuntaisiksi."
-------
Osallistun ensi lauantaina Seta ry:n järjestämään koulutukseen, joka pohjautuu ILGA-Europen koulutukseen aiheesta sukupuolen moninaisuuden vastaisuus ja sen kohtaaminen. ILGA-Europe:
"ILGA-Europe are a driving force for political, legal and social change in Europe and Central Asia. Our vision is of a world where dignity, freedoms and full enjoyment of human rights are protected and ensured to everyone regardless of their actual or perceived sexual orientation, gender identity, gender expression and sex characteristics."
Koulutuksessa pohditaan pienen taustaluennon jälkeen yhdessä keskustellen, miten yllä lainauksissa kuvatun kaltaista ilmiötä tulisi kohdata. Ilmiölle tunnusomaisia ilmauksia ovat mm. gender-ideologia ja sukupuoli-ideologia.

Olen aika innoissani tästä mahdollisuudesta osallistua koulutukseen, koska sen aihe on sama, jota olen blogissanikin käsitellyt. Aihetta pohditaan aika suurillakin areenoilla (mm. ILGA-Europe), eikä vain yksittäisissä blogeissa tai raporteissa. En ole siis ihan hakoteillä, aihe on tärkeä.

Koulutuksen vetää Setan kouluttajan lisäksi Taakasta voimavaraksi -hankkeen työntekijä. Hankkeen tavoitteena on, että yhä useampi hengellinen, uskonnollistaustainen ja hengellisessä yhteisössä elävä sateenkaari-ihminen olisi entistä paremmin sinut itsensä kanssa. Hankkeen sivuilta löytyy myös blogi, jossa on kerrottu työntekijöiden kokemuksista heidän vieraillessaan erilaisissa hengellisissä tapahtumissa Suomessa. Oikein mielenkiintoinen, kannattaa tutustua!

Näkökulma on siis herkullinen: se yhdistää sekä sateenkaarivähemmistön että hengellisyyden, ja pyrkii löytämään harkittuja vastauksia yllä kuvattuun argumentointiin. Odotan koulutukselta uusia oivalluksia, ja varmasti kirjoitan niistä blogiini sitten myöhemmin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi harkiten, kiitos!